Dnes má meniny Kvetoslava

24.10.2006 Celý región

Ženské meno Kvetoslava má český pôvod a v preklade znamená \"sláviaca kvety\". Nositeľky tohto na Slovensku nevšedného mena oslovujeme Kvetka, Kvetuška a menin...
Ženské meno Kvetoslava má český pôvod a v preklade znamená \"sláviaca kvety\". Nositeľky tohto na Slovensku nevšedného mena oslovujeme Kvetka, Kvetuška a meniny oslavujú 24. októbra.

Aj keď máme pri vyslovení mena Kvetka príjemné pocity, v skutočnosti je ich povaha dosť nevľúdna a ustarostená. Kvetky sú horlivé a vytrvalé študentky, ktoré dosiahnu svoj cieľ. Možno im zveriť náročné úlohy a spoľahnúť sa na ich diskrétnosť. S ľuďmi prevažne umelecky založené Kvetoslavy vychádzajú dobre, no nechcú byť s nimi v priveľmi úzkom kontakte. Sú nedôverčivé a ťažko prežívajú veľké citové vzplanutia. Životaschopnosť týchto dám je dobrá. Prospeje im, ak do svojho jedálnička zaradia aj karfiol, špargľu a špenát. Kvetoslavy ovplyvňuje planéta Saturn. Ich šťastné farby sú zelená a čierna. Ochranné rastliny kostihoj, štiav, ochranné kamene zafír, achát a opál.
(TASR)
 

Vyberte región